Греція
Таїланд
11.01.2019

Туреччина

Піщано-сонячна Туреччина - це молодіжні Кемер і Аланья, сімейний Сіде і активний Белек, престижна Анталія і барний Мармарис, відокремлений Фетхіє. Туреччина історично-екскурсійна - це легендарна Троя, античний Ефес з руїнами бібліотек, театрів і храмів, травертинові тераси Памуккале і ванна Клеопатри, перший в світі мавзолей царя Мавсола, останки Лікійского царства і звичайно ж Каппадокія, відома багаторівневими скельними монастирями і християнськими святинями.
Особливості кухні
Стовпи турецької кухні: яловичина (рідше баранина), бобові, овочі (томати, цибулю, часник, баклажани), маса різноманітних спецій, рис і хліб в якості гарнірів. Популярні страви роблять в основному з фаршу - це варіації кебабів і кюфта, приготовані на грилі або тушковані в соусі. Неодмінна складова трапези - «мезе»: купа чеплашек з крихітними порціями всіляких холодних закусок. Варто спробувати турецькі солодощі - пахлави і рахат-лукум. Серед місцевих родзинок можна виділити «Бозу» - суміш з води, борошна і цукру, і «сахлеп» - солодке молоко з коренем орхідеї і корицею.
Розваги і пам'ятки
Стовпи турецької кухні: яловичина (рідше баранина), бобові, овочі (томати, цибулю, часник, баклажани), маса різноманітних спецій, рис і хліб в якості гарнірів. Популярні страви роблять в основному з фаршу - це варіації кебабів і кюфта, приготовані на грилі або тушковані в соусі. Неодмінна складова трапези - «мезе»: купа чеплашек з крихітними порціями всіляких холодних закусок. Варто спробувати турецькі солодощі - пахлави і рахат-лукум. Серед місцевих родзинок можна виділити «Бозу» - суміш з води, борошна і цукру, і «сахлеп» - солодке молоко з коренем орхідеї і корицею.

EnglishRussianUkrainian